Parterapi

Det handler om kommunikation

Parterapi​ – få gnisten tilbage i parforholdet

I dagens samfund er vi dagligt under stort pres – arbejde, familieforhold, børn, fritidsinteresser​, social medier osv. kræver en stor indsats af os og er med til at stresse og gøre det svært at få tingene til at hænge sammen i familien og parforholdet. Parterapi handler meget om at skabe tillid, tryghed og god kommunikation mellem de to partnere, så man skaber rammerne for at synliggøre, hvad man har brug for. For at kunne det, er det en vigtig forudsætning at finde ud af, hvad det er, man reelt har behov for.

Lær at kommunikere dine behov

Indløs drømmen om et kærlighedsfyldt parforhold 

Vi drømmer alle om at møde kærlighed, tillid, omsorg og tryghed – nogle møder den og andre leder febrilsk efter den hele livet uden at finde den. Vi forventer, at partneren kan give os den – det gør han/hun også mange gange, men vi opdager det ikke, for vi har ofte svært ved at tage imod kærlighed og omsorg fra andre. Hvordan skal man kunne stole på en andens kærlighed, når man ikke har kærlighed til sig selv og fejlagtigt tror, at man ikke har fortjent at være elsket? Så kan partneren give alt den kærlighed, der findes i verden, men det vil ikke blive set og opdaget af modtageren.

​​​Med parterapi bliver du i stand til at vide, hvad du har brug for og forklare din partner det. Lytter du til din partner, lærer du personen at kende nærmere og finder ud af, hvad han/hun har brug for.

Det er ligesom at skulle give en julegave – hvordan skal man kunne gætte, hvad den anden har brug for, hvis ikke man får at vide, hvad de ønsker sig? Man hører nogle gange udsagnet “hvis han elsker mig, ved han også hvad jeg ønsker mig.” eller “hvis jeg selv skal bede om det er det ikke noget værd.”. Begge dele er noget vrøvl, for vi er ikke tankelæsere. Hvordan skal man kunne gætte, hvad den anden ønsker sig, hvis vedkommende måske ikke engang selv er klar over det?

Kæmp for jeres parforhold

Succes med terapi for par

Jeg har gode erfaringer og resultater med parterapi – det virker oftest og giver parret de nødvendige værktøjer til at komme videre – enten i parforholdet eller til at finde ud af, om der reelt er en mulighed for blive sammen. En betingelse for succes er dog, at begge parter i forholdet ønsker at give forholdet en chance til og er villig til at arbejde med mulighederne. Hvis kun den ene vil det – eller den anden allerede er på vej ud af døren og/eller i gang med et nyt forhold er det langt sværere – men dog ikke umuligt – at skabe succes.

​Ønsker dig og din partner at kæmpe for parforholdet, så kontakt mig på
telefon 25 74 11 83 eller e-mail niels@amorsen.org for at bestille tid til parterapi.